VI VANN I RYRSJÖN!
  2011-06-12

Svenska roddförbundet hade under helgen placerat ut alla tjejerna i damprojektet i 2 olika 4x båtar. Med tanke på vilken båt som skulle bli snabbast och därför skickas till Nordiska Mästerskapen som går i Sorö, Danmark den 2-3 juli.

Det var under lördagens lopp som jag placerades i en fyrsculler tillsammans med Anna Malvina Svennung, (Norrtälje), Veronika Karlsson (Strömstad) och Carin Andersson (Kungälv). Det blev en kamp om vilken besättning som skulle orka hålla ända till målet. Sida vid sida ända till 1200m gjorde att vi fick kämpa hårt men till sist fick vi en lucka till den andra fyrscullern.
Vi vann till slut med några båtslängder.

Med lite sämre resultat från singeln på lördagen byttes jag ut i den vinnande båten inför söndagens lopp.
Isabella Niss fick ta min plats och jag byttes ut mot den förmodat sämre båten.
Loppet blev en stenhård kamp med båtarna sida vid sida nästan hela vägen. Det blev "min" båt som ändå drog det längsta strå't och vann! Jag vann IGEN!
Nu har Roddförbundet ett hårt jobb att göra då de ska välja ut en besättning till Nordiska. Det ska vara den vinnande båten som ska gå dit för att representera Sverige men eftersom vi har 2 vinster i 2 olika båtar är det inte alls självklart vilka de ska skicka.

På söndagen rodde jag även dubbelsculler tillsammans med Elin Sjödin (Falkenberg). Då vi aldrig har suttit i en båt tillsammans hade vi inga förväntningar utan gjorde detta som en kul grej.
Det funderade alldeles utmärkt och vi lyckades ta hem en 3e plats efter ett otroligt roligt och inspirerande lopp. Jag och Elin fungerade otroligt bra i båten.

Med från Avesta roddklubb hade vi också våra juniorer. Helena Persson kom 5a i singelsculler efter ett bra försöksheat och en bra final.
Helena rodde dubbelsculler tillsammans med Isabelle Dalhäll båda dagarna och de gjorde strålande insatser.
Båda dagarna kom de 3a efter riktigt spännande och tajta matcher på distansen 500 m.
Det blev en kanonhelg med superbra resultat!!!